Nieuwbouw

Nieuwbouw woningen voldoen aan de laatste vereisten op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.
Van de platte daken op uw nieuwbouw woning verwacht u hetzelfde. Bij nieuwbouw projecten worden wij vaak al in het begin van de bouwfase betrokken.
Op die manier bepalen we samen met de aannemer wat de beste oplossing is om zowel optimaal afschot en waterafvoer te creëren als het beste isolatie rendement te behalen. Naast isolatie en dakbedekking kunt u ook bij ons terecht voor het leveren en plaatsen van afvoeren, ontluchters en daklijsten voor uw platte daken. 

Bij de keuze van uw type isolatie en dakbedekking spelen verschillende zaken mee: esthetische zaken (bijvoorbeeld de kleur van uw dak en daklijsten), de waterafvoer, het beoogde doel van het dak en energiebesparing. Nadat wij de wensen in kaart hebben gebracht komt natuurlijk een ander aspect in beeld: welke oplossing past het beste binnen uw financiële mogelijkheden? 

Het beoogde doel van het dak speelt een belangrijke rol in de keuze van uw dakbedekking. Wilt u zonnepanelen plaatsen op het dak? Wilt u het dak gebruiken als dakterras of een groendak (zogenoemd sedumdak) plaatsen? Of u dit nu direct wilt doen of de mogelijkheid open wilt laten voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen in de toekomst, dan zult u daar in de keuze van het type dakbedekking rekening mee moeten houden. Wist u bijvoorbeeld dat zelfs de kleur van de dakbedekking verschil maakt in het rendement van uw zonnepanelen?  

Bij de keuze voor het type isolatie spelen ook verschillende zaken mee. 
Een plat dak kan van bovenaf worden geïsoleerd (dan spreekt men van een "warm dak") of van onderaf ( een zogenoemd "koud dak"). 
Bij een warm dak wordt het isolatiemateriaal aan de bovenkant van de dragende constructie geplaatst. Deze vorm van isolatie biedt het laagste risico op vochtproblemen en heeft een optimale isolatiewaarde omdat het minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Ook kun je bij deze vorm van isolatie waar nodig (meer) afschot creëren zodat het water op het dak beter weg loopt. Onder "isolatie" lees je meer over de voor- en nadelen van een warm of koud dak en over de subsidiemogelijkheden op isolatiemateriaal. 

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn